Anasayfa / Haberler / Windows 10 Su Yüzüne Çıkıyor!
windows 10

Windows 10 Su Yüzüne Çıkıyor!

Microsoft yeni işletim sistemi Windows 10’un tanıtımını, önümüzdeki hafta San Francisco’da özel bir etkinlik ile gerçekleştirecek. Yanlış duymadınız Wİndows 9 değilde, Windows 10. Bu etkinlik sonrasında işletim sistemi ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olacağız. Windows 8’in kullanıcıların ağzında acı bir tat bırakmasının ardından, Windows 10’un tanıtımı Microsoft için daha da bir önem kazandı. Bir taraftan Windows 8’in yanlışlarını düzeltmek diğer taraftan Windows XP ve 7 kullanıcılarına geçiş için sebep sunmak gerekiyor. Tanıtımın nasıl yapılacağı bilinmese de bugüne kadar ortaya çıkmış olan Windows 10 işletim sistemi ile ilgili yenilikleri ve değişiklikleri sizler için derledik. Şöyle bir göz atalım.

Başlat menüsü geri dönüyor. Geçen birkaç yılın ardından Microsoft, açılışta gelen metro ara yüzünün kullanımından geri adım atıyor. Bunun yerine tıpkı Windows 7 gibi klasik bir başlat menüsü bizi karşılarken, metro ara yüzü tamamen kaldırılmadan başlat menüsü içerisine taşınmış durumda. Metro ara yüzü kullanımından vazgeçmek istemeyen kullanıcılar ise basit bir ayarlama ile klasik başlat menüsü yerine metro stili başlat menüsü kullanabiliyor.

Sanal masaüstü. Windows 10, bundan önceki Windows versiyonlarında bulunmayan sanal masaüstü seçeneğiyle karşımıza gelecek. Bu seçenek ile kullanıcılara birden fazla masaüstünü, istediği gibi düzenleyerek yönetebilme imkanı sunuluyor. Zaten Linux, IOS, Android işletim sistemlerinde yıllardır mevcut olan bu uygulama artık Windows’ta da kullanılabilecek.

Masaüstü görünümü değişiyor. Bu durum henüz tamamen netleşmemiş olsa da sızdırılmış Window 10 ekran görüntülerinde masaüstü sembol, ikon ve çerçevelerinin görünümünün farklı olduğu gözlemlenebiliyor.

Dokunmatik ekran kullanıcıları için yenilikler mevcut. Şimdiye kadar tablet, dokunmatik ekran ve hibrit kullanıcılar için etkileşim sadece metro ara yüzü aracılığı ile sağlanıyordu. Bu durum dokunmatik ekran için tasarlanmamış bazı uygulamalarda, ayarları yapmayı zorlaştırıyordu. Büyük ihtimalle bu sorun Windows 10 ile çözülmüş olacak.

Windows 10’un ismi ne olacak? Yeni çıkacak olan Windows 10 işletim sisteminin adının ne olacağı ile ilgili dedikodular devam ediyor. Kod adı “Eşik” olan işletim sistemi için, yetkililer ısrarla Windows 10 ismini kullanmamaya çalışıyor. Bu durum çıkacak olan yeni işletim sisteminin adının, klasik isimlendirmeden farklı olabileceğini düşündürüyor.

Windows 10’un ne zaman çıkacağı tam olarak bilinmese de, Microsoft’a yakın çevrelerden edinilen bilgilere göre Mayıs-Haziran 2015 gibi işletim sisteminin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir!

android depolama

Android Telefon ve Tabletlerde Boş Alan Açma

Android telefon veya tablet kullananlar bilirler bu cihazların belki de en büyük sorunu sınırlı hafıza …


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.