Anasayfa / Web Tasarım / Html / Html Dersleri 3: Bağlantı (Link) Oluşturma
html nedir?

Html Dersleri 3: Bağlantı (Link) Oluşturma

Html derslerimizin üçüncüsü sayfalarımız arasında gezinti yapmak için kullandığımız, aslında web sitelerinin temelini oluşturan bağlantı oluşturma etiketi. Web sayfaları yalnızca tek bir sayfadan oluşmaz. anasayfa, ürünler, kategoriler, iletişim gibi bölümlerin her biri farklı bir web sayfasıdır. Birinden diğerine geçiş yapmak içinse bunlar arasında bağlantı oluşturmak gerekir. Aşağıdaki resimde görüleceği üzere sitemin ana sayfasının bir bölümünde ki bağlantıları sayarak göstermeye çalıştım. Sayıyla belirtilen kısımlara tıkladığınızda farklı sayfalara bağlantı sağlanır.

site linkleri

Html dilindeki tüm bağlantılar <a> etiketi ile sağlanır. <a> etiketi bazı parametreler yardımıyla kullanılır.

Site İçi Bağlantı Oluşturma

<a> etiketi yardımıyla siteniz içerisindeki diğer sayfalara bağlantı oluşturabilirsiniz. Bu işlem için en az 2 adet html uzantılı sayfanızın olması gerekir.

Yukarıdaki kodu html uzantısı ile kaydettiğinizde aşağıdaki gibi bir ekran çıktısı oluşur. Ziyaretçi İLETİŞİM yazısına tıkladığında iletisim.html sayfası mevcutsa bu sayfanın içeriği görüntülenir. Tabi bu iki sayfanın aynı dizin (klasör) içerisinde olması gerekir. Dikkat ettiyseniz <a> etiketinin href parametresi yönlendirilecek sayfayı gösterir.

html link

Eğer link vereceğiniz sayfa başka bir klasör içerisindeyse aşağıdaki şekilde bağlantı oluşturulabilir.

Site Dışı Bağlantı Oluşturma

Site dışı dediğimizde kendimize ait olmayan farklı bir site kastedilir. Örneğin sitenizden facebook sayfanıza veya youtube kanalınıza bağlantı oluşturabilirsiniz.

Dikkat: Burada dikkat edilecek kısım site adresinin tam ve doğru şekilde yazılıp, başına http:// veya https:// önekinin eklenmesidir.

Resim Dosyasına Bağlantı Oluşturma

Sitenizde bazı durumlarda küçük resimlerin üzerine tıklandığında resmin büyük halinin veya ilgili içeriğin görüntülenmesini isteyebilirsiniz. Buda aslında bir link oluşturma işlemidir. Derslerimde web sayfalarına resim dosyaları eklemeyi daha göstermedim. Fakat bu işlem <a> etiketinin çok fazla kullanıldığı kısımlardan biri olduğu için konuya değinmekte fayda var.

Bu örnekte resimler klasörü içerisindeki resmin küçük hali sayfa içerisinde direk görüntülenmektedir. Resmin üzerine gelip tıkladığınızda aynı klasör içerisindeki resmin büyük hali gösterilir. Eğer küçük resme tıklandığında farklı bir sayfa görüntülenmesini istiyorsanız sayfanın ismini href parametresine yazmanız yeterli olacaktır.

E-posta adresime bağlantı oluşturmak günümüzde çok fazla kullanılmadığı için değinmedim. İhtiyaç duyarsanız internetten araştırarak kolayca bulabilirsiniz.

Html ile link (bağlantı) oluşturma işlemini tek bir etiketle kolayca yaptık. Konuyla ilgili anlaşılmayan kısımları sorabilirsiniz. Kolay gelsin.

İlginizi Çekebilir!

html nedir?

Html Dersleri 6: Form Oluşturma

Html derslerimizin altıncısı olan form oluşturma işlemleri ile devam ediyoruz. Eğer önceki dersleri takip etmek …


4 Yorumlar

  1. Derslerin devamı yok.

  2. Abi sen varya adamın dibisin! Çok kolay anlaşılabilir bir yazı yazmayı başarmışsın. Sana çok teşekkür ediyorum. Diğer sayfaların hiçbir anlaşılabilirliği yok. Derslerin devamını bekliyoruz!!!

  3. Arkadaşlar derslerin devamını bulamıyorsanız üstte linki gösteren kısımda html-dersleri-3 yazıyor onu 4 yapın sonra ondan sonraki yazan yazıları silin sonra cıkacaktır.

  4. Mehmet Faruk Asılsoy

    Ben Orda Yazdığı Gibi Not Defterine Yazdım Ve Kaydetip İnternette Açtım Ama Ne Resim Gözüküyor Ne de
    Üstüne Bastığımda Resim Açılıyor Ve Oraya Nasıl Resim Koyulduğuna Anlamadım Çözümü Nedir Acaba ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.