Anasayfa / Web Tasarım / Bilinmesi Gereken 15 Seo Tekniği ve İpucu
seonun kimyası

Bilinmesi Gereken 15 Seo Tekniği ve İpucu

İşletmelerin internet üzerindeki işlerliğinin artması, e-ticaret sistemlerinin çoğalması ve google algoritmalarında yapılan değişiklikler sonucunda site yöneticilerinin en azından bazı temel seo tekniklerinin bilincinde olması gerekiyor. Bazı işletmeler seo işlerini yeterli deneyimi olmayan kurum yada kişilere yaptırarak tasarruf etmeye çalışsa da bu durum çoğu zaman daha büyük zararlara yol açmakta. En azından küçük işletme ve kişisel blog sahipleri aşağıdaki SEO taktiklerini uygulayarak sitelerini bir noktaya kadar arama motorlarına dost hale getirebilirler.

  1. Seo bir süreç işidir. En çok yapılan hatalardan biri büyük bir SEO paketi alıp bir defaya mahsus sitenize uygulatmanızdır. Böyle bir işlem birkaç hafta içerisinde sitenizde iyileştirme meydana getirse de etkisini bir süre sonra kaybettirir. Hatta daha alt sıralara düşmenize neden olabilir.
  2. Sabırlı olun. Seo bir anda etkisini gösteren bir sihirli değnek değildir. Bazı çalışmalar aylar sonra kendisini göstermeye başlar.
  3. Seo hizmeti alacaksınız sorular sorun. Eğer bir seo danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız, çalışmanın tüm detaylarını ve risklerini firmadan öğrenin. Tabi soru sormak içinde seo hakkında bir miktar bilgi sahibi olmanız gerekmekte.
  4. Site analizi yaptırın. Her sitenin yapısı, içeriği, ziyaretçi kitlesi farklı bir seo tekniği uygulamayı gerektirir. Bu yüzden en uygun seo çalışmasının yapılabilmesi için site analizinin yapılması gerekir. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazı yazmıştım. Buradan inceleyebilirsiniz.
  5. İçeriğinize önem verin. Bir içerik oluştururken kendinize mutlaka şu soruyu sorun “Acaba ben bu konuda ziyaretçinin beklentilerini karşılayabiliyor muyum?” Siz bile cevaptan memnun kalmadıysanız içeriğinizle ilgilenmeniz gerekmekte.
  6. Site haritası kullanın. Site haritaları arama motorlarının sayfalarınızı indekslemesini, sayfalar arasında ki bağlantıları ve hiyerarşiyi anlamasını kolaylaştırır. Ayrıca site haritalarını aylık bazda tutmak büyük yarar sağlamaktadır.
  7. Seo dostu url yapısı kullanın. Site adresinde anahtar kelimelerden oluşan yapılar kullanın. Fakat her site için aynı url yapısı, aynı etkiyi göstermeyebilir. Birde url içerisinde 3’den fazla anahtar kelime kullanmanız arama motorları tarafından spam şeklinde algılanabilir.
  8. Anahtar kelimelerinizi planlayın. Google Adwords yada Microsoft adCenter gibi anahtar kelimelerin arama sıklığını gösteren uygulamaları kullanın. Bu servislerin bazıları ücretli olsa bile en uygun anahtar kelimeyi bulmanızda kolaylık sağlayacaktır.
  9. Muhteşem üçlü. Her içeriğe konuyla bağlantılı, özgün bir başlık, description ve keywords atayın. Bu üçlü arasında en önemlisinin seçtiğiniz başlık olduğunu unutmayın.
  10. İçeriğinizi ve tasarımınızı özgünleştirin. Seo ile birazcık ilgileniyorsanız özgün içerik kavramına yabancı değilsinizdir. Fakat tasarımın özgün olmasının da seo üzerinde olumlu etkileri yadsınamaz.
  11. Ziyaretçi çekebileceğiniz yerlerden backlink edinin. Sitelerin pagerank, alexa değeri gibi bilgilerine dayanarak backlink satın almayın. Uzun süredir hizmet veren, içeriği güncel, belirli bir oranda tanınmış, sitenizin konusuyla ilgili sitelerden backlinkler edinin.
  12. Bloglamaya başlayın. Özellikle şirketlerin sitelerinde kurumsal bilgiler bulunmakta ve içeriğin geliştirilmesi mümkün olmamaktadır. Fakat bir alt domain oluşturarak sektörle ilgili içerik paylaşımında bulunabilirsiniz.
  13. Sosyal medyasız olmaz. Hangi sektörde olursanız olun mutlaka Facebook ve Twitter sayfalarınız bulunsun. Ayrıca eğer sektörünüz görsel öğeler bakımından zenginse Flickr’ da yüksek kaliteli resimler paylaşabilirsiniz. Hizmet alanında uzman bir konumdaysanız soru- cevap şeklinde ki Yahoo Answers gibi siteleri kullanabilirsiniz.
  14. Arama motoru araçlarını kullanın. Ülkenizde en çok tercih edilen arama motorlarının ücretsiz araçlarına üye olun. Google, Yahoo, Bing ve Yandex ülkemizde en çok kullanılan arama motorları, bunların webmaster araçlarına sitenizi mutlaka ekleyin.
  15. Bölgesel çalışmalar yapın. Eğer küçük ve orta ölçekli bir işletmeyseniz yerel haber kanallarında ve gazetelerde sitenizin ve ürünlerinizin reklamını yapabilirsiniz. Bölgesel etkinliklere katılarak sponsor olabilir, düşük maliyet ile bölgesel çapta tanınırlığınızı arttırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

title ve seo

Title (Başlık) Etiketi ve Seo İçin Önemi

Title etiketi web sayfasının başlığını belirten bir html etiketidir ve Seo açısından çok önemli bir …


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.